nevraboteni

Економија

Шахпаска: Ги повикувам граѓаните да ги искористат активните мерки од Оперативниот план за да ја зголемиме активноста на пазарот на трудот

А1он
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска при денешната посетата на Крушево ги повика граѓаните да се вклучат и да ги искористат активните мерки
Економија

Јовановска: Има средства за обуките за невработени за Б, Ц и Д категорија за возачи, се чека одлуката од судот

А1он
Има обезбедено финансиски средства за обуките за невработени лица за Б, Ц и Д категорија за возачи, но ја чекаме одлуката на судот, изјави денеска