nedvizen imot

Економија

Помалку продажби и закупи на имот, а повеќе хипотеки

А1он
Податоците од Регистарот на цени и закупнини покажуваат дека во периодот октомври-декември лани се регистрирани 7.411 трансакции, од кои 5505 продажби на недвижности и 1906
Македонија

Воведен регистар на одземен имот, банките продаваат 1.207 станови и дуќани и 278 парцели земјиште

А1он
Во Регистарот на преземени недвижности (одземен имот) наменети за продажба што го промовираше денеска Катастарот, како новина што се воведува во државава, заклучно со денеска