nasisltvo pred sobranie

Македонија

(ВИДЕО) Условни казни за сите кои признаа вина, а учествуваа во инцидентите пред Собранието

Кристијан Ландов
Условни казни добија обвинетите Младен Ристовски, Иван Јосифовски, Славчо Симоновски, Бојан Стефановски, Никола Михаиловски, Виктор Стојков и Штефан Шуман за учество во толпа, поради настаните
Македонија

Се бараат условни осуди и поблаги казни за сите обвинети кои признаа вина за нередите пред Собрание

Кристијан Ландов
Сите адвокати на седумте обвинети кои признаа вина за инцидентите пред Собранието, побараа поблаги казни и условни осуди. Според нив, со ваква пресуда ќе се
Македонија

(ВИДЕО) Седуммина признаа вина за инцидентите пред Собрание, тројца од нив имат по 18 години

Кристијан Ландов
Седум од осум обвинети за настаните пред Собранието признаа вина пред Кривичниот суд. Дел од нив посочија дека се каат за тоа што се случува.