mmf

Економија

ММФ: На земјите во развој ќе им требаат над 2,5 трилиони долари за справување со пандемијата

А1он
На земјите во развој ако продолжи кризата со пандемијата ќе им бидат потребни над 2,5 трилиони долари помош, изјави главниот економист во Меѓународниот монетарен фонд,
Економија

ММФ: Преземените мерки ќе придонесат економијата да се справи со шокот од пандемијата на Ковид-19

А1он
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) обезбеди значајна поддршка преку Инструментот за брзо финансирање, во износ од околу 176 милиони евра, а и натаму во рамки на
Економија

НБ: Извештај на ММФ – Зачувувањето на финансиската стабилност останува приоритет, банкарскиот систем е стабилен

А1он
Народната банка во соопштение во врска со објавениот извештај на Меѓународниот монетарен фонд наведува во однос на монетарната политика, констатирано е дека засега треба да
Економија

ММФ со новата проекција предвидува годинава пад од 4 отсто на БДП, но следната раст од 7 отсто

А1он
Најновата проекција на Меѓунродниот монетарен фонд е дека македонската економија годинава ќе има пад од четири проценти, но за следната предвидува раст од седум отсто.
Економија

ММФ: Економскиот раст во Азија ќе застане првпат по 70 години

А1он
Азискиот регион нема да оствари економски раст првпат од шеесеттите години од минатиот век, изјави Чанг Џонг Ре од Азиско-пацифичкиот оддел на Меѓународниот монетарен фонд.
Економија

ММФ: Претстои најлошата година за светската економија од Големата депресија

А1он
Под влијание на пандемијата на новиот коронавирус, глобалната економија во 2020 година ќе ја доживее најлошата година од Големата депресија во 1930-тите години, предупредува Меѓународниот
Економија

ММФ: Се очекува рекорден пад на економијата во еврозоната

А1он
Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) прогнозира рекорден пад на бруто-домашниот производ (БДП) во еврозоната во текот на годината поради пандемијата предизвикана од новиот коронавирус. ММФ предвидува
Економија

Владата ќе се задолжи кај ММФ, парите ќе се искористат за мерките за здравствена и макроекономска стабилизација

А1он
Околу 176,7 милиони евра од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Македонија ќе ги искористи за буџетски потреби во финансирањето на мерките за здравствена и макроекономска стабилизација