mikrosoft

Македонија

Голема вест: Lifetime Office 2021 само за 25,61 €. Дојдете во специјалната продажба на Godeal24 Office!

А1он
Microsoft Office е канцелариски пакет за повеќе од 1 милијарда луѓе ширум светот и со добра причина. Понекогаш ни е тешко да избереме дали вреди
Економија

ЕК одобри Мајкрософт да ја купи „Нуанс“ за 16 милијарди долари

А1он
Европската комисија му даде зелено светло на Мајкрософт да ја купи Nuance Communications, компанија специјализирана за вештачка интелигенција и говорна технологија, со вредност на трансакцијата
Магазин

„Мајкрософт еџ“ трет најпопуларен интернет-пребарувач

А1он
Пребарувачот „Еџ“ на Мајкрософт напредуваше на списокот најпопуларни интернет-прелистувачи. Имено, „Еџ“ го престигна и „Фајрфокс“, по неколкумесечниот „нерешен резултат“, покажуваат податоци на „Статкаунтер“. Кон крајот
Свет

Бил и Мелинда Гејтс: Глобалниот ангажман е наша должност

А1он
Глобалниот ангажман е патриотска должност и лидерите имаат обврска да го заштитат, изјавија Бил и Мелинда Гејтс во годишното писмо од фондацијата Гејтс, добротворна организација