makedonska kultura

Македонија

И Чикаго го прогласи септември за месец на македонското наследство и култура

А1он
И градоначалникот на Чикаго Брендон Џонсон го прогласи септември за месец на македонско-американското наследство, откако неодамна и гувернерката на Мичиген Гречен Витмер повика македонската култура
Култура

Денови на македонската култура во Задар и Шибеник

А1он
Во организација на невладиното здружение Хрватска-македонска тангента, од денеска до 5 септември во Шибеник и Зларин ќе се одржуваат четвртите Денови на македонската култура. Свеченото