licenca

Економија

„Се тресеме на граница како најголеми криминалци“: Државата казнува превозници за лиценца која ја нема во закон

Орце Костов
На комбињата со кои се врши превоз на патници при секое напуштање на земјава или влегување во земјава на македонските гранични премини, службите им бараат
Економија

За една година фотоволтаиците произвеле струја колку за шест градови во Македонија

Орце Костов
За една година Регулаторната комисија за енергетика издала 267 лиценци за производство на електрична енергија од обновливи извори, најмногу за фотоволтаични централи, а во првите