lektorat za makedonski jazik

Култура

Се засилуваат заложбите повторно да се отвори Лекторат по македонски јазик во Тирана – нови чекори за иницијативата

А1он
Иницијативата повторно да се отвори Лекторат по македонски јазик на Факултетот за странски јазици при Универзитетот во Тирана, по заложбите на Меѓународниот семинар за македонски
Македонија

Мојсова-Чепишевска: Македонистиката во Париз се развива со забрзано темпо – да вложуваме во нејзиниот развој во годините што се пред нас

А1он
Македонскиот збор силно одекна во Париз, на Националниот интитут за ориентални јазици и цивилизации (ИНАЛКО), со меѓународниот симпозиум што беше организиран вчера по повод 50