ksom

Економија

Владата воведува работно време од 72 часа во текот на една недела како пред 137 години – жестока реакција на синдикатите

А1он
Владата воведува работно време како пред 137 години со кое овозможува работниците нечовечки да бидат експлоатирани во траење од 72 часа во текот на една
Економија

Првомајски протести на синдикатите: „Работниците се државата“

А1он
Сојузот на синдкатите на Македонија (ССМ) на Денот на трудот – 1 Мај организира првомајски протест под мотото „Работниците се државата“. Протестот, што ќе почне
Македонија

МЗ: Нема присилна вакцинација, истите мерки се имплементираат во регионот и светот

А1он
Министерството за здравство реагира на соопштението на Конфедерацијата на синдикати во кое се тврди дека мерките кои ги предлага Комисијата за заразни болести се „присилна
Економија

Синдикални организации и здруженија со барања до Владата да ги заштити работниците и сиромашните

А1он
Првичните мерки на Владата како одговор на најголемата економска криза која на глобално ниво сè повеќе зема замав укажуваат дека нашата земја нема да биде