investitori

Економија

Државата ќе ги заузда инвеститорите со фотоволтаици – Сакаат да градат централи колку капацитетот на цела земја

Орце Костов
Министерството за економија со помош на УСАИД подготвува индикативен план со кој ќе ги стави под контрола градбите на фотоволтаични централи поради тоа што се
Економија

Брендирање на државата за подобра промоција пред инвеститорите

А1он
Промоцијата на Северна Македонија како земја со поволни услови за инвестирање е една од иницијалните начини да се заинтересираат потенцијалните инвеститори за неа. Познавачите во
Економија

ССМ не се согласува со Советот на странски инвеститори, да се зголеми прво продуктивноста, а потоа платите на работниците

А1он
Претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Дарко Димовски денеска реагираше на изјавите од Советот на странски инвеститори и Стопанската комора дека прво треба да