glecer

Свет

ВИДЕО: Глечер на Швајцарските Алпи потклекнува пред глобалното затоплување

А1он
Во Швајцарија, на Алпите, долниот дел на глечерот Туртемањ се одвои од горниот дел, а спектакуларниот настан, кој се очекуваше со денови, ги засили предупредувањата