gip makedonija

Македонија

ИЈЗ: Регистрирани 1.252 заболени од грип, два смртни случаи за три дена

А1он
Во текот на изминатата недела, регистрирани се 1.252 заболени од грип, што е речиси двојно зголемување споредено со неделата пред неа кога беа регистрирани 643