geodeti

Економија

Рибароски: Агенцијата за катастар води хајка против приватните геодетски компании во спрега со судовите

А1он
Комората на трговски друштва за геодетски работи ја обвинува Агенцијата за катастар на недвижности за водење хајка против приватните геодетски компании во спрега со судовите.
Економија

Комора на геодетски друштва: Новиот тарифник е пресметка на директорот со приватните компании

Орце Костов
Агенцијата за катастар на недвижности ги покачила цените на своја рака без да го земе мислењето на Комората на трговски друштва за геодетски работи, а
Економија

Собранието на Комора на геодети усвои Декларација за унапредување на геодетскиот сектор

А1он
Собранието на Комората на геодетски друштва усвои Декларација за развивање и унапредување на приватниот гоедетски сектор со која ќе бара од државните институции поддршка за
Економија

Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

А1он
На редовно годишно собрание на Комората на друштва за геодетски работи, делегатите го избраа Никола Рибароски за претседател на оваа Комора. Како што се наведува
Македонија

Дополнителна едукација и користење современа технологија на геодетите

А1он
Со промоција на монографија за развојот, состојбите и предизвиците на геодезијата и катастарот денеска беа одбележани 70 години од формирањето на Геодетската управа во Македонија,