filozofija

Култура

„Реторика – Историски и современи аспекти“ од група автори

А1он
На Правниот факултет „Јустинијан Први“ денеска ќе биде промовирана книгата „Реторика – Историски и современи аспекти“ од група на автори, во издание на „Арс Ламина
Култура

По 15-ти јубилеен пат ќе биде одбележан Светскиот ден на филозофијата

А1он
Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје и Филозофското друштво на Македонија годинава по 15-ти, јубилеен, пат ќе го одбележат Светскиот ден на филозофијата.
Култура

„За основите на етиката на св. Климент Охридски“ – предавање на д-р Дејан Донев

А1он
Филозофското друштво на Македонија во соработка со ЕУ Инфо Центарот во чест на св. Климент Охридски организира пригодно предавање на д-р Дејан Донев (вонреден професор
Култура

Меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“

А1он
Меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“ третпат ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Меѓународниот славјански универзитет
Култура

Францускиот филозоф Пјер Касу-Ногес гостува во Македонија

А1он
По повод манифестацијата „Ноќ на идеите“, во организација на Францускиот институт во Скопје деновиве во Македонија престојува истакнатиот француски филозоф, професор на Универзитетот Париз 8