farmeri

Свет

Холандската влада ќе разговара со фармерите за планот за намалување на емисиите на штетни гасови

А1он
Претставници на холандските фармери денеска разговараа со премиерот Марк Руте и министри од неговиот Кабинет за планот на Владата за намалување на емисиите штетни гасови,
Економија

Федерацијата на фармери со барања и препораки пред почетокот на жетвата

А1он
Националната федерација на фармери на самиот почеток на жетвата бара минималната цена на пченицата да биде 13 денари по килограм, а доколку производната цена е
Економија

НФФ: Да се реализира мерката за активен женски член во земјоделско стопанство и да се зголеми бројот на одобрени апликации од 100 на 400

А1он
Националната федерација на фармери (НФФ) бара да добијат грант сите апликантки кои ги исполниле условите и поднеле комплетна документација за мерката 115 за активен женски
Економија

Националната федерација на фармери бара во пакетот на економски мерки подеднакво да бидат опфатени земјоделците

А1он
Националната федерација на фармери (НФФ) соопшти дека бара во пакетот економски мерки подеднакво да бидат опфатени земјоделците и земјоделството, бидејќи овој сектор е исклучително значаен
Економија

Националната федерација на фармери започнува афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“

А1он
Во пресрет на велигденските и првомајските празници, Националната федерација на фармери (НФФ) започна афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“. Целта на кампањата, како што најавија од
Економија

Пласманот, откупната цена и немањето преработувачки капацитети, клучни проблеми за земјоделците

А1он
По претседателските избори очекуваме измени во Програмата за рурален развој со кои ќе се отстранат дискриминаторските критериуми и ќе се овозможи искористување на поддршката од
Економија

Редовна седница на Годишното собрание на Националната федерација на фармери

А1он
Националната федерација на фармери (НФФ) денеска на Факултетот за земјоделски науки и храна (ФЗНХ) ќе одржи редовна седница на Годишното собрание. На седницата ќе се
Економија

Федерација на фармери: Земјоделците се уште се соочуваат со голем број проблеми, потребно е нивно решавање

А1он
Ниските откупни цени, неорганизираноста кај земјоделците, нелојалната конкуренција која го има монополот на пазарот на откуп, непостоење договорно производство, недостиг на едукација и инвестирање во
Економија

Национална федерација на фармери бара 16 денари за „смедеревка“ и 17 за „вранец“

А1он
Минимална заштитна цена за грозјето рамна на производствената, која изнесува 16 денари за килограм “смедеревка” и 17 за “вранец”. Ова е само едно од барањата