ekonomsko-socijalen sovet

Економија

Се зголемува минималната плата, недела ќе биде неработен ден

А1он
Економско социјалниот совет на денешната седница ја утврди висината на минималната плата, во согласност со Законот за минимална плата, кој предвидува нејзино усогласување во март
Македонија

„Неработна недела“ на дневен ред на Економско-социјалниот совет

А1он
Министерството за труд и социјална политика, претставници на синдикатите, работодавачите и коморите дошле до некои заклучоци и сугестии во врска со прашањето недела да биде
Економија

Економско-социјалниот совет прифаќа недела да е неработен ден, но да има исклучоци

А1он
За одлуката недела да биде неработен ден и како таа да се преточи во законско решение денеска разговараше Економско-социјалниот совет со кој претседаваше министерката за
Економија

Редовна седница на Економско-социјалниот совет

А1он
Економско социјалниот совет денеска ќе одржи редовна седница со која претседава министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. На седницата е најавено учество на