domasna platezna karticka

Економија

Ангеловска: Домашната платежна картичка ја искористиле 309.337 граѓани, вкупниот промет 26,5 милиони евра

А1он
Вкупно 309.337 граѓани ја искористиле домашната платежна картичка, а вкупниот реализиран промет изнесува 26,5 милиони евра, објави попладнево министерката за финансии Нина Ангеловска на нејзиниот
Економија

Ангеловска: Домашна платежна картичка користат 305 илјади граѓани, до август потрошени 23 милиони евра

А1он
Домашна платежна картичка користат 305 илјади граѓани. Заклучно 1 август доделени се картички во вредност од 26,7 милиони евра, од кои корисниците до тој датум
Македонија

Граѓаните со домашните платежни картички најмногу трошеле во маркетите

А1он
Со домашните платежни картички што ги добија над 276 илјади граѓани, заклучно со 18 јули се направени над 1,2 милиони транскации, од кои најголем дел
Економија

Истекува рокот за издавање на домашната платежна картичка, граѓаните да ги искористат до 15 август

А1он
Истекува рокот за предавање на домашната платежна картичка на оние граѓани што ги исполнија условите од оваа мерка што беше дел од третиот пакет-мерки на
Македонија

Уставниот суд не поведе постапка за оценка на законитоста на издавањето домашна платежна картичка

А1он
Уставниот суд денес реши по одморите да одржи подготвителна седница за оценување на уставноста и законитоста на одредбите кои предвидуваат казна затвор од минимум пет
Економија Македонија

Ангеловска: Исплатени 14 милиони евра за домашната платежна картичка, се решаваат приговорите

А1он
Над 14 милиони евра се веќе исплатени на граѓаните преку домашната платежна картичка со која може да купуваат домашни производи, соопшти министерката за финансии Нина