„Време е за зимница” викендов на улица „Македонија“

Од:

Десет македонски компании, преработувачи на овошје и зеленчук денеска и утре ќе имаат можност да се промовираат и да го претстават преработувачкиот сектор на домашниот пазар на настанот „Време е за зимница” што ќе се одржи на улицата „Македонија“ во Скопје.

Како што соопшти на прес-конференција извршниот директор на Македонската асоцијација на преработувачи (МАП) Сашо Ристески, целта на манифестацијата е да ја да промовира домашната конзервна индустрија и да ја зголеми свеста кај потрошувачите на домашниот пазар за квалитетот и безбедноста на производите што оваа индустрија ги нуди.

„Време е за зимница” се организира со поддршка на Општина Центар и со Министерството за економија.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава