Помфрит со нутела нов деликтес во Сиднеј

Од:

Сиднејскиот ресторан „Батлер“ на своите гости почна да им нуди нов деликтес, кој за кусо време стана вистинска сензација.

Станува збор за обични пржени компири, односно помфрит, прелиени со нутела крем, мелени ореви и други јаткасти плодови.

Претставници на ресторанот изјавија дека ова е совршено јадење за оние кои сакаат мешање на вкусовите на слатко и солено.

Гостите кои го пробале деликатесот велат дека е совршен како прилог со хамбургер или како десерт, но дека не е препорачливо „да се меша со кечап“.

Ова јадење засега го има само на менито на „Батлер“, но поради едноставноста во неговото подготвување не е исклучено наскоро да се прошири низ целиот свет.

Би можело да ве интересира

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ