Пилешки гулаш во вино од рерна

Од:

Ароматичен гулаш подготвен во рерна…

Потребно е:

4 пилешки копани со надкопани
2 моркови
400 гр шампињони
1 кесичка зачин за гулаш
200 мл црвено вино
300 гр варени компири
свежо сецкан магдонос

Подготовка:

– Пилешкото месо ставете го во кесичка за печење. Во кесичката ставете ги и морковите исецкани на тркалца и шампињоните на четвртинки.
– Во кесичката сипете го зачинот за гулаш, потоа виното и 100 мл вода.
– Затворете ја кесичката и потоа протресете ја за да се распоредат рамномерно сите состојки. Кесичката ставете ја во тава, но распоредете го зеленчукот да биде од страните, а месото со кожичката да биде од горе.
– Ставете да се пече во загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 45 минути.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава