Како да одберете добар ресторан?

Од:

Група научници од Универзитетoт во Лондон и од бостонскот Харвард направиле истражување во неколку ресторани и заклучиле дека храната е највкусна кога гостите и готвачите можат да се видат едни со други.

– Не само што перцепцијата на квалитетот била подобра, туку и објектвно гледано храната била многу подоро подготвена, вели Рајан Бјуел, професор од Харвард и еден од авторите на студијата.

Тој објаснува дека јадењата биле повкусни затоа што готвачите не ја подготвуваат храната однапред, како што е тоа чест случај во рестораните, каде кујната е целосно одвоена од салите за јадење.

Би можело да ве интересира

Изречени 23 парични казни на продавници за храна

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски