Како да одберете добар ресторан?

Од:

Група научници од Универзитетoт во Лондон и од бостонскот Харвард направиле истражување во неколку ресторани и заклучиле дека храната е највкусна кога гостите и готвачите можат да се видат едни со други.

– Не само што перцепцијата на квалитетот била подобра, туку и објектвно гледано храната била многу подоро подготвена, вели Рајан Бјуел, професор од Харвард и еден од авторите на студијата.

Тој објаснува дека јадењата биле повкусни затоа што готвачите не ја подготвуваат храната однапред, како што е тоа чест случај во рестораните, каде кујната е целосно одвоена од салите за јадење.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава