Далматински деликатеси во „Јавна соба“

Од:

Во Центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ во Скопје на 24 април ќе биде претставена далматинската кујна.

„Вкусот на Далмација“ е уште една програмска активност во рамки на програмата „Вкусот на Скопје“ која „Јавна соба“ ја спроведува во соработка со гости готвачи и има за цел да креира вистински вредности во гастрономијата и добро конзумирање храна во Македонија.

Храната ќе ја подготвуваат готвачи од Задар, Игор Чупахин и Марцел Шкарица по традиционални рецепти наследени од нивните мајки и баби, а надградени со сосови и зачини.

Подготвено е типично приморско мени кое е зачинето со континентални намирници за да се избалансираат вкусовите и да се доживее Далмација.

Би можело да ве интересира

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ