(ВИДЕО) Мирен изборен ден – нема посериозни нарушувања на изборниот процес

Од:

Во завршна прес конференција на МВР министерот за внатрешни работи Панче Тошковски и дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев констатираа дека изборниот ден минал мирно и немало нарушувања на изборниот процес.

„Денес можам да кажам дека ги имавме едни од најдемократските и најмирните избори до сега. Сакам да им се заблагодарам на македонските полицајци кој работеа цел ден посеветено, но и на граѓаните кои покажаа дека заслужуваме да сме дел од европското семејство. Благодарност и до набљудувачите и до медиумите, кои сите допринесоа за да имаме мирен и демократски изборен ден“, рече Тошковски.

„ Македонската полиција беше на висина на задачата и допринесоа да имаме слободни и демократски избори“, изјави Бојманцлиев.

Од безбедносен аспект денот мина мирно и во демократска атмосфера. Не се регистрирани посериозни нарушувања на изборниот процес во текот на целиот ден и во целата држава.

Би можело да ве интересира

Во Ларце до 13 часот гласале 32,73 отсто од граѓаните, во Струга гласале 30 отсто од гласачите

Орце Костов

Прегласувањето на седумте избирачки места почна навреме

Орце Костов

АВМУ: Изборен молк поради прегласување за Парламентарните избори 2024

Претседателот на Управниот суд Сејднини ги отфрла тврдењата дека врши притисок врз судиите кои одлучуваат за тужбите на Европскиот фронт

Предраг Петровиќ

Одбиена тужбата на „Европски фронт“ за избирачкото место 1202 во Крушево, Управен треба да одлучи уште по 4 од 7 тужби

Управен суд ја одби тужбата на „Европски фронт“ за избирачкото место 1470 во Долнени

Предраг Петровиќ