(ВИДЕО) Ковачки: Владата на Ковачевски и институциите да направат контрола дали е платен данок на промет и како е направена трансакцијата за Соравија

Од:

Владата на Ковачевски и институциите под негова контрола наместо да молчат, да кажат дали е платен данок за промет на Соравија и како е извршена трансакцијата?
Дали внукот на Ахмети покрај тоа што не платил ниту денар за Соравија, не платил ниту денар на име данок на промет, праша денеска на прес конференција Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

-Според тоа што го објавија медиумите во нивни истражувања не е евидентирана никаква трансакција во Македонија? Оттука Ахмети треба да каже како е направена купопродажбата и преку која даночна регулатива?

Истовремено мора да се нотира дека се лага тврдењата и сликата која сакаат да ја создадат Ахмети и други инволвирани во случајот, дека Соравија е загубар, со големи кредити.

Од достапните информации, може да се заклучи дека за две години деловниот центар Соравија остварил добивка од близу 2 милиони евра. И сето тоа кога истиот не е целосно искористен.

Деловниот центар Соравија е голем објект кој има голем неискористен простор. Оттука логички се поставува прашањето, дали во истиот ќе се најдат како закупци фирми блиски до власта или можеби и државни органи? Дали кланот Зајас преку Соравија ќе вади милионски профити – праша Ковачки.

Би можело да ве интересира

Ковачки од Швајцарија: Заедно со македонската дијаспора ќе успееме да ја симнеме оваа ненародна власт на СДС и ДУИ

(ВИДЕО) Ковачки: СДС е малцински партнер во сопствената влада со само 5 министри, ДУИ и Талат владеат

(ВИДЕО) Ковачки: Дали уште не е поднесен извештај до владата како НВО на сопругите на Муслиу и Битиќи потрошиле 620.000 евра од грантот

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Ковачки: Откако сопругите на Муслиу и Битиќи го добиле грантот, се обиделе да прикријат траги, пет дена по одлуката Битиќи е избришана од официјално лице

(ВИДЕО) Ковачки: МВР на Спасовски знаеле дека возилото на Панче е исчезнато и четири дена не презеле ништо, да реагирале Вања можеби ќе била спасена

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Ковачки: Спасовски излажа за два клучни моменти од истрагата за киднапирањето и убиството на Панче и малата Вања