(ВИДЕО) Ковачки: Даваме поддршка на иницијативата за обештетување на бранителите

Од:

Како партија одсекогаш сме давале поддршка на обештетувањето на семејствата на загинатите бранители и на воените инвалиди. Во изминатиот период неколку пати поднесувавме закони, меѓутоа знаете дека истите беа одбивани со договор помеѓу СДС и ДУИ, Драган Ковачки, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ.

– Како политичка партија даваме апсолутна поддршка на иницијативата која денеска е предложена од страна на претседателот на Достоинство, на Стојанче Ангелов. Ќе ја погледнеме иницијативата, ќе ја разгледаме и истата ќе ја поддржиме. Ги повикуваме и останатите политички партии да се приклучат за да се намали оваа голгота, 20 и неколку годишна голгота на семејствата на загинатите бранители – истакна Ковачки.

Би можело да ве интересира

Ковачки од Швајцарија: Заедно со македонската дијаспора ќе успееме да ја симнеме оваа ненародна власт на СДС и ДУИ

(ВИДЕО) Ковачки: СДС е малцински партнер во сопствената влада со само 5 министри, ДУИ и Талат владеат

(ВИДЕО) Ковачки: Дали уште не е поднесен извештај до владата како НВО на сопругите на Муслиу и Битиќи потрошиле 620.000 евра од грантот

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Ковачки: Откако сопругите на Муслиу и Битиќи го добиле грантот, се обиделе да прикријат траги, пет дена по одлуката Битиќи е избришана од официјално лице

(ВИДЕО) Ковачки: МВР на Спасовски знаеле дека возилото на Панче е исчезнато и четири дена не презеле ништо, да реагирале Вања можеби ќе била спасена

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Ковачки: Спасовски излажа за два клучни моменти од истрагата за киднапирањето и убиството на Панче и малата Вања