Спасовски: ЕК бележи добро ниво на соработка меѓу нас и земјите членки на ЕУ

Од:

Во извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Северна Македонија за 2023, во делот за борба против организираниот криминал, забележан е континуитетот во доброто ниво на оперативна соработка со земјите-членки на ЕУ, соседните земји кои не се членки на ЕУ, Европол и Европравда во текот на извештајниот период, напиша министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговата Фејсбук страница.

– Северна Македонија. Усвојувањето и спроведувањето на потребната легислатива за регулирање на активноста на Канцеларијата за поврат на имот и зголемување на капацитетот на Националниот координативен центар за борба против организираниот криминал, ќе придонесат да се подобри ефективноста на спроведувањето на законот во борбата против одредени форми на криминал, како што се перењето пари и финансискиот криминал, а координацијата останува клучна, за сите чинители вклучени во борбата против организираниот криминал, се наведува во објавата на социјалната мрежа.

Би можело да ве интересира

Ковачевски и Спасовски побарале апанажа: За една година ќе добијат по 30.000 евра

Орце Костов

Спасовски: МВР ја завршува годината со инвестирани 17 милиони евра во 80 реконструирани објекти и за 35 отсто зголемени плати

(ВИДЕО) Спасовски во Вашингтон: Овие неколку дена работевме за напредокот на Македонија

Спасовски за внукот на Ахмети: Треба да се земат предвид сите факти и докази, Обвинителство ќе одлучи како ќе постапува

А1он

Спасовски: Годинешниот просек говори за вкупно намалување на криминалот за осум проценти

Спасовски: Двојното убиство во Челопек е поради нерасчистени имотни односи

Горан Наумовски