Нова антологија на млада македонска поезија и проза

Од:

По долгогодишна пауза конечно излезе од печат нова македонска антологија на поезија и проза од млади автори со прадигматичен наслов: „Ветерот носи убаво време“

Taa содржи поезија и раскази од 35 македонски автори родени меѓу 1980 и 1990 година од кои се очекува да бидат идната движечка сила на македонската книжевна реалност. Приредувачи на Антологијата се д-р Весна Мојсова-Чепишевска, професор по современа македонска книжевност на Филолошкиот факултет и Иван Антоновски, поет, публицист, литературен критичар.

„Ветерот носи убаво време“ е своевидно исправање на честата неправда што се случува со изоставувањето на младите автори во актуелните антологиски прегледи.

Промоцијата на книгата се очекува наскоро.

Би можело да ве интересира

Протест на вработените во Македонска филхармонија: Што поскоро да се најде решение за проблемот и да се надмине оваа надреална ситуција

Ана Ололовска

Јапонскиот амбасадор ќе го отвори Нихон-џи 2.0 со музички настап

Ана Ололовска

Националната галерија го одбележува Меѓународниот ден на културното наследство

Ана Ололовска

Бесплатен влез во МСУ – Скопје по повод Светскиот ден на културното наследство

Ана Ололовска

Бесплатен влез во музеите и археолошките локалитети

Ана Ололовска

Бесплатен влез во сите музеи и локалитети низ државата по повод 18 Април

Ана Ололовска