На Љупчо Палевски му е одреден 40 дена привремен затвор во Беликесир

Од:

Министерството за правда информира дека во дописот од Републичкото Јавно Обвинителство Беликесир- Турција информираат дека на осомничениот за двојното убиство Љупчо Палевски, му е одреден привремен затвор во траење од 40 дена во „Затворена казнено-поправна установа Беликесир“ во Турција.

„Палевски беше уапсен за кривично дело „Намерно убиство на дете“ согласно Законот 6706 член 14, со цел да се обезбеди екстрадиција согласно член 16 од Европската конвенција за екстрадиција на криминалци“, извести македонското Министерство за правда.

Би можело да ве интересира

Десна на Палчо излегува на парламентарни избори: Новиот претседател на партијата носител во единицата

Александар Тодески

ВМРО-ДПМНЕ: Ревизијата констатирала отсуство на процедури во случајот на Палчо, токму тоа го спасува Спасовски од кривична одговорност

Предраг Петровиќ

Бубевски: Во случајот со убиството на Вања и Панче нема нови осомничени лица

Адвокатот на таткото на Вања бара куќен притвор за Ѓорчевски

Лога: Досега нема дополнителна информација за екстрадицијата на Љупчо Палевски

ЈО: Извештајот од судска медицина за Вања Ѓорчевска не е официјално доставен до обвинителството