Конференција за реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации

Реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации, е темата на конференцијата што ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС)

Како што најави организаторот, на конференцијата ќе учествуваат премиерот Зоран Заев, министерката за правда Рената Дескоска, Никола Бертолини од Делегацијата на ЕУ, како и експери и претставници на граѓански организации од Словенија, Франција и Романија.

Ќе се дебатира за потребата од државна поддршка за граѓанските организации, целите на различните модели за поддршка на развојот на граѓанското општество, начините на финансирање и институционалната рамка за распределба на средствата.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Се бара модел за одржливост на граѓанските организации

Ана Ололовска

„Конект“: Законот за донации и спонзорства во јавните дејности мора да претрпи измени

Ана Ололовска

Граѓански организации ќе ги презентираат успешните модели на партнерства со власта

Ана Ололовска

Граѓанските организации бараат да се повлече законот за СЈО

Ана Ололовска

Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини

Ана Ололовска

Граѓанска платформа: Pолитичка волја и силни институции за борба против корупцијата

Ана Ололовска