Европски експерти ќе обучуваат граѓански организации за иновациски политики

Од:

Во Стопанска комора денеска ќе се одржи обука „Иновациска политика и евалуација“ наменета за граѓанските организации кои дејствуваат во полето на преговарачкото Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика.

Обуката е организирана од Фондација за Претприемачки сервис за млади, а ќе ја водат д-р Алеш Липник, експерт за иновациска политика од Словенија, директор на Центарот за развој и трансфер на знаење, Универзитет Приморска, Словенија, и м-р Катарина Кречева, експерт по иновациски и образовни развојни политики, вработена во Фондот за иновации и технолошки развој како советник за развој на програми.

Активностите кои се спроведуваат се дел од проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20 (YESNetwork+)“, финансиран од ЕУ преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и медиуми 2015.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Се бара модел за одржливост на граѓанските организации

Ана Ололовска

Конференција за реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации

Ана Ололовска

„Конект“: Законот за донации и спонзорства во јавните дејности мора да претрпи измени

Ана Ололовска

Граѓански организации ќе ги презентираат успешните модели на партнерства со власта

Ана Ололовска

Граѓанските организации бараат да се повлече законот за СЈО

Ана Ололовска

Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини

Ана Ололовска