Ѕидот на Водно попуштил зашто бил лошо направен

Од:

Градоначалникот на општина Центар, Владимир Тодоровиќ изјави дека урнатиот ѕид на Водно бил лошо и нестручно изведен, а била надмината и планираната големина.

„Инвестицијата на ѕидот, односно надминувањето е од страна на граѓаните и ѕидот паднал затоа што нестручно го извеле. Дали има општината тука удел, во лошо изведен ѕид? Тоа го кажа и директорот на сеизмологија – нестручно изведен ѕид, надминување кое не е ниту планирано, а и експертизата ќе ги утврди причините за паѓањето на ѕидот во писмен документ“, изјави Тодоровиќ.

На Тодоровиќ, како градоначалник на општина Центар, каде припаѓа и дел од сртот на планината Водно, не му се допаѓа тоа што таму, наместо дрвја има згради, но вели дека има систем според кој се носат урбанистичките планови.

„Има процедури и закони, има приватна сопственост. Ако имате приватна сопственост, ќе дојдете стотина пати за да изградите што поголемо и што повисоко. А во тоа, ако ви го дозволува законот, не може никој да ве спречи“ изјави Тодоровиќ.

 

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Уште една приватна тужба за инвеститорите кои на Водно навлегоа во двор на сосетка

(ВИДЕО) Водњанци на протест: Необезбедена градежна јама – закана за уривање три куќи на Водно

Маја Илиевска-Пачемска

(ВИДЕО) Град Скопје: Со нова иновативна опрема Водно заштитено од пожари

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Тепачка на Водно: инвеститор му удрил бокс на сосед оти се пожалил дека му ги искинале каблите за телевизија

Маја Илиевска-Пачемска

Нуредини: Водно конечно стана заштитен предел и доби интегрирана заштита

А1он

15 саксии со марихуана случајно откриени од пожар на Марково Крувче

Жарко Настоски

2 comments

Desa 12/07/2012 - 14:09 at 14:09

Kako ubavo kazano..golemi zborovi od golem covek ama mal vo dusata…

…..Investicijata na zidot, odnosno nadminuvanjeto e od strana na gragjanite i zidot padnal zatoa sto nestrucno go izvele. Dali ima opstinata tuka udel, vo loso izveden zid?…..

Gragjanite se vinovni…taka e neli, a opstinata taman rabota ..pa oni ne ni znaele deka kje se gradi taka golem zid, a dozvoli znaat da davaat za gradba …urbanisticki plan..za kakov plan zboruva ovoj????

Pa uste li ne e svesen deka vo taka kazazano “negovata” opstina nema nikakov urbanisticki plan deka polosa opstina so polos urbanisticki plan vo Skopje i nema!?

Reply
Компаративно шумарство 12/07/2012 - 16:56 at 16:56

Види мајката, таму сакал да гледа дрва а не згради, но ете било приватна сопственост и тоа не можел да го спречи. А што ќе ни кажеш за парковите во јавната сопственост карши Бристол и пред Дом на АРМ ? Тоа можеш да го спречиш или дрва само на Водно треба да има? М? Не ќути Тодоровиќу, тебе те прашам…

Reply

Leave a Comment

fifteen − 7 =