Досега вкупно 3.340 лица се провериле во избирачкиот список

Од:

Вкупно 3.340 лица се провериле во Избирачкиот список заклучно со вчерашниот ден. Поднесени се вкупно четири барања за запишување во Избирачкиот список, едно барање за бришење на податоците од ИС и едно барање за измена на податоците во избирачкиот список.

Државната изборна комисија (ДИК) потсетува дека во тек е постапката за јавен увид во Избирачкиот список и ќе трае до 9 септември 2021 година.

Би можело да ве интересира

На локалните избори ќе може да гласаат 1 824 864 граѓани, ДИК вечерва го заклучи Избирачкиот список

А1он

ДИК треба да го заклучи Избирачкиот спсисок

А1он

Вкупно 14.921 лице извршиле увид во избирачкиот список

Ана Ололовска

Во четврток на полноќ завршува увидот во Избирачкиот список за локалните избори

ДИК: Заклучно со 30 август 9890 лица се провериле во Избирачкиот список

А1он

ДИК: Вкупно 8.791 лице се провериле во Избирачкиот список

Ана Ололовска