(ВИДЕО) Делчев Тодев: Заврши времето на УПОЗ и останатите полициски синдикати

Од:

Претседателот на Независниот синдикат на полицајците, Гоце Делчев Тодев изјави дека заврши времето на УПОЗ и останатите полициски синдикати кои, според него, само навидум се бореле за правата на вработените во МВР.

– Министерството за труд и социјална политика ни овозможи процес за добивање на репрезентативност на Синдикатот зад кои стојат голем број вработени во полицијата. Сериозни сме во намерите да ги исправиме грешките и неправилностите кои досега се нанесени врз вработените од МВР, рече Делчев Тодев.

Поддршката од МТСП, Гоце Делчев Тодев, заедно со претставниците од шумската, затворската и редовната полиција ја прославија со шампањ.

Тој напомена дека во планираниот буџет за МВР за 2018-та не е опфатена финансиската помош за шумската, затворската и редовната полиција односно покачување на платите на вработените.

– Ние од НСП ќе доставиме документ односно жалба за исправка на оваа одлука како вработените во МВР би добиле покачување на платите и условите кои ги заслужуваат, рече Делчев Тодев.

Виктор Јованов

Би можело да ве интересира

Полициската станица Танушевци осум дена без струја, а МВР набавува 600 ремени за 300.000 евра

Маја Илиевска-Пачемска

Независен синдикат на полицијата: Не може да има пари за СЈО и за Фонд за инвестициии, а за награда за полицајците да нема

Маја Илиевска-Пачемска

НСП: Да се потпишат 532 решенија на приправниците и тие да почнат со работа

Ана Ололовска

Независниот синдикат на полицијата бара поголема заштита на полицајците кои се на терен

Ана Ололовска

Независниот синдикат на полицијата апелира да се донира заштитна опрема за полициските службеници

Ана Ололовска

Делчев: Бројни решенија во полицијата не знаеме како завршиле и до каде имаат дојдено

Ана Ололовска