Нова процедура за безбедност на материјалите во контакт со храна

Од:

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Дејан Рунтевски, денеска пред членките на Стопанската комора на Македонија, ќе ја презентира новата процедура како дел од имплементацијата на Правилникот за општите барања за безбедност на материјалите кои доаѓаат во контакт со храната.

На работилницата ќе бидат презентирани легислативата, обврските, процедурите за одобрување, изјавите за усогласеност како задолжителна документација која треба да ја поседуваат компаниите кои работат со материјали или производи што доаѓаат во контакт со храната.

Работилницата има за цел подобра информираност на деловните субјекти со одредбите од Правилникот.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава