Истражувања Македонија

Советникот на премиерот, Миле Зечевиќ, на листата адвокати на МЕПСО

Васко Маглешов
Миле Зечевиќ, советникот на премиерот Зоран Заев за адвокатски услуги, лани бил ангажиран и како адвокат за Македонскиот електропреносен оператор МЕПСО. На документите кои „А1
Видео Македонија

ВИДЕО: Новиот претседател на Судскиот совет наесен ќе се зафател со постапките за нестручно постапување на судиите

Васко Маглешов
Новоизбраниот претседател на Судскиот совет, Киро Здравев, во првата изјава пред јавноста рече дека ќе се залага за транспарентно и отчетно работење и за враќање
Македонија

Антикорупциска утврди судир на интереси кај Коле Штерјев, за изборот на внуката за обвинителка

Васко Маглешов
Државната комисија за спречување корупција констатира судир на интереси во случајот со првиот човек на Советот на јавните обвинители, Коле Штерјев, кој гласаше воздражн на
Македонија

Судскиот совет ја отфрли претставката за судијката Дончевска за времената мерка на 1ТВ

Васко Маглешов
Со 10 гласови „за“ и 2 гласа „против“, членовите на Судскиот совет ја отфрлија претставката на Македонската медиумска асоцијација за нестручно вршење на судиската функција