Нутела е една од оние работи кои е невозможно да не се сака. Иако многумина сакаат да ја јадат сами и да ја конзумираат директно од тегла, Нутела всушност е одлична кога се меша со некои јадења.
Компанијата Фереро, која го произведува овој кремаст намаз, отвора Нутела Кафе во Чикаго кон крајот на овој месец.
Ресторанот ќе биде од типот „купи и оди“, а во понудата ќе има слатки и солени јадења, а секое од понудените јадења во одредена мерка ќе содржат Нутела.
На менито вклучени се широк спктар на јадења, од традиционални до некои уникатни деликатеси.
Ова не е прв ресторан од ваков вид. Тренд на отворање на ресторани каде сите јадења во понудата се базирани на една основна состојка, станува се повеќе популарна.