zavisnici

Свет

Бројот на смртни случаи поврзани со дрога во Англија и Велс се зголеми на рекордно високо ниво

А1он
Бројот на смртни случаи поврзани со наркотици во Англија и Велс достигна невообичаено високо ниво, при што повеќето од нив се должат на опијати, покажуваат
Македонија

Јанкулоски: Моделот на дисперзија на третманот на зависности да продолжи во повеќе општини

А1он
Начелно постигнат е консензус и согласност дека процесот на дисперзија на програмата за третман и превенција на зависности од дневниот Центар во Кисела Вода, во