vakcinacja

Свет

Мозамбик започна со кампања за вакцинирање против колера

А1он
Во градот Беира во Мозамбик денеска почна вакцинација на граѓаните откако беа пријавени 1.400 пријавени случаи на колера. Во Беира и околината живеат околу 900.000