tomislav osmanli

Култура

Интервју на писателот Томислав Османли за „Вијести“: „Во новото општество нема место за сеќавањата“

А1он
Македонскиот писател е преставен во мошне опсежен разговорот за неговите книги објавени во регионалните издавачки куќи, како и со неговите мислења кои се движат и
Култура

Онлајн промоција на новата книга на Томислав Османли

А1он
Утре (вторник) на пладне во паркот пред Културно-информативниот центар во Скопје ќе се одржи онлајн промоција на најновата прозна книга „Парадоксикон“ од Томислав Османли. Книгата,
Култура

„Најстари приказни“, митови раскажани од Томислав Османли

А1он
Во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина ‒ публикации“, наскоро ќе биде објавена најновата книга на македонскиот раскажувач Томислав Османли, „Најстари приказни“. Станува збор