tikvesko vostanie

Македонија

Сто и пет години од Конференцијата на која била донесена одлука за Тиквешко востание

А1он
Се навршуваат 105 години од конференцијата одржана во кавадаречкото село Бегниште, на која била донесена одлука за Тиквешко востание. За ова денеска потсети историчарот Петре