strip

Култура

Првата награда за Александар Стеванов и Катерина Николовска-Тери на стрип фестивалот во Ваљево

А1он
На четвртиот меѓународен конкурс во рамки на стрип фестивалот во Ваљево, Србија, првата награда ја освоија Александар Стеванов и Катерина Николовска-Тери. Жирито во состав Зоран
Култура

Завршна стрип-изложба на Стрип-центарoт на Македонија – Велес

А1он
Стрип-центарoт на Македонија – Велес вечер во Скопје ќе ја презентира завршната стрип-изложба која е дел од проектот„ Стрип-училиште – стрипот во интеркултурна едукативна мисија
Култура

Објавена книгата „Визуелна хроника на македонскиот стрип: 2000-2007“

А1он
Стрип центарот на Македонија со седиште во Велес деновиве го објави вториот том на „Визуелна хроника на македонскиот стрип“. Енциклопедиското издание е објавено со поддршка
Култура

Реакција од Стрип-центар на Македонија по резултатите од Годишната програма за култура

А1он
Стрип-центарот на Македонија од Велес јавно реагира до Министерството за култура затоа што меѓу проектите за финансирање не е и годинашниот 18-ти Стрип салон /
Култура

Изложба на стрипови и промоција на публикацијата „Школа за ангажиран стрип“

А1он
Во Младинскиот културен центар вечер, со почеток во 19:30 часот, ќе биде отворена изложба на стрипови и промоција на публикација како завршен настан на Школата