skopski jazz

Култура

Јубилејот на „ECM Records“ во фокусот на Скопски џез-фестивал

А1он
Скопски џез-фестивал најави силна програма за 38-то издание, во чиј фокус ќе биде одбележување на 50-годишнината од германската издавачка куќа „ECM Records“. Фестивалот на 17
Култура

Вадада Лео Смит, „Хариет Табман“ и Трстон Мур вечер на Скопски џез-фестивал

А1он
По синоќешното отворање, 37. Скоски џез-фестивал вечер продолжува со концерт на трубачот Вадада Лео Смит, кој од Њујорк доаѓа специјално за единствената европска аудиовизуелна изведба
Култура

Фред Фрит во Скопје на „Скопски џез фестивал“

А1он
Во рамките на својата актуелна европска турнеја, во Скопје доаѓа англискиот мултиинструменталист, композитор и импровизатор Фред Фрит. Концертот во организација на „Скопски џез фестивал“ ќе
Култура

Квартетот на Крег Тејборн од САД и нордискиот ансамбл „Ларџ јунит“ за крај на 36. џез-фестивал во Скопје

А1он
Триесет и шестиот Скопски џез-фестивал ќе заврши вечер со два концерта – на квартетот на Крег Тејборн од САД, еден од најдобрите светски џез-пијанисти, и