satira

Култура

Подготвена програмата за фестивалот на хумор и сатира „Ин Виница веритас“

А1он
Домот на културата „Тошо Арсов“ од Виница е подготвен за тринаесеттото издание на меѓународниот фестивал на хумор и сатира „Ин Виница веритас“, што ќе почне
Култура

Вечер на македонскиот афоризам по деветти пат во Кочани

А1он
Под мотото „Право и правда“ денеска во Кочани се одржа деветтото издание на манифестацијата Вечер на македонскиот афоризам, чиј организатор е граѓанското здружение Афористичка репрезентација
Култура

Македонската сатира збогатена со насловот ,,Сатирични мистерии” од Миле Ѓорѓијоски

А1он
Македонската сатира збогатена со уште еден наслов. „Сатирични мистерии” е новата книга со избор афоризми од сатиричарот Миле Ѓорѓијоски, која откако беше издадена на бугарски
Култура

„Сатирични мистерии” прва книга од македонски сатиричар објавена на странски јазик

А1он
Излезе од печат „Сатирични мистерии”, прва книга со избор на афоризми од македонски автор преведени и издадени во Бугарија и една од ретките книги од
Култура

Сатиричарот Миле Ѓорѓијоски добитник на прва награда на фестивалот „Раковица 2019“

А1он
Сатиричарот Миле Ѓорѓијоски е победник на третиот меѓународен фестивал на хумор и сатира „Раковица 2019“ во Србија, во категоријата афоризми, на кој пристигнале повеќе од
Култура

Одбрани најдобрите афористичари на конкурсот „Политикоманија“

А1он
Здружението Афористичка репрезентација на Македонија (АРМ) ги прогласи најдобрите творби на отворениот конкурс на тема „Политикоманија“, што беше распишан во рамки на традиционалната вечер на
Култура

Миле Ѓорѓијоски првонаграден на фестивалот за афоризам и карикатура во Струмица

А1он
Делчевскиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски освои прва награда на Интернационалниот фестивал на афоризам и карикатура „Струмица 2019“. Наградата од Домот за култура „Антон Панов“ на Ѓорѓијоски
Култура

Афористичарот Миле Ѓорѓијоски добитник на наградата на Српското друштво на писатели за најдобар странски сатиричар

А1он
Во Виница денеска се одржа прес конференција по повод наградата „Екселенција Сатира“, која афористичарот Миле Ѓорѓијоски ја доби за најдобар странски сатиричар од Српското друштво