rezervi na zlato

Свет

Швајцарија има најголеми резерви на злато во Европа

А1он
Најголеми резерви на злато и девизи во Европа има Швајцарија, покажуваат податоците од референтниот извор „Ворлд фактобук“, кој работи при Централната разузнавачка агенција на САД.