pecurki

Регион

Осум лица во Србија се во тешка состојба поради труење со печурки што го купиле на пазар

А1он
Осум од девет лица кои беа згрижени на Воено-медицинската академија во Белград (ВМА) поради труење од печурки купени на пазарот во Шабац во Србија се
Магазин

Истражување: Печурките го забавуваат стареењето

А1он
Научници од Универзитетот на Пенсилванија во САД, сметаат дека печурките од видот Болетус едулис може да го намалат стареењето на човековиот организам, поради мноштвото антиоксиданти