orizoproizvoditeli

Економија

Николовски: Го поддржуваме оризопроизводството, доделени првите четири од вкупно 25 комбајни со сецкалици за ориз

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со директорот на Платежна Агенција, Никица Бачовски, денес ги врачија клучевите за првите четири, од вкупно
Економија

Почна исплатата на финансиската поддршка за оризопроизводителите поради последиците од пандемијата

А1он
Генералниот секретаријат на Владата ја почна исплатата на финансиската поддршка за земјоделците кои произведуваат ориз, со што тие добиваат по три денари за килограм предадена
Економија

Оризопроизводителите договорија исплата на редовните субвенции, но и дополнителна поддршка за засеана површина

А1он
На оризопроизводителите од Кочанско ќе им бидат исплатени редовните субвенции, а ќе добијат и дополнителна интервентна финансиска поддршка по засеана единица површина. Поради тоа земјоделците