olivera nikolova

Култура

Оливера Николова е добитничка на наградата „Прозарт“ на 10. „ПРО-ЗА Балкан“

А1он
Една од најзначајните македонски писателки Оливера Николова е добитничка на наградата „Прозарт“ за авторски придонес кон развојот на книжевноста на Балканот, што ја доделува Интернационалниот