minister za finansii

Свет

Франција: Претрес во домот на министерот за финансии, осомничен за корупција

А1он
Француската полиција извршила претрес во домот на министерот за финансии Оливие Дисоп, кој е под истрага за корупција, незаконско преземање на интереси и фаворизирање, соопшти
Македонија

Нина Ангеловска – нов министер за финансии

А1он
Нина Ангеловска е родена во Скопје на 13 јули 1988 година. Средно образование завршува во гимназијата Раде Јовчевски Корчагин, во 2010 дипломира на универзитетот „Св.