mba

Економија

МБА ги повикува правните лица, клиенти на банките, да извршат упис во регистарот за вистински сопственици

А1он
Македонската банкарска асоцијација ги повикува сите правни лица – клиенти на деловните банки и штедилници кои подлежат на обврската за запишување на вистински сопственик во
Македонија

МБА: Претставниците на нашата земја најбројни во големото финале на Европскиот квиз на парите

А1он
Според податоците коишто ги објави Европската банкарска федерација, во големото финале на Европскиот квиз на парите, во коешто покрај учениците, учествуваа и менторите, родителите и
Економија

МБА: Филијалите да се посетуваат само кога е неопходно, да се почитуваат мерките за самозаштита

А1он
Филијалите и експозитурите да се посетуваат само кога е неопходно, да се користат повеќе услугите за електронско и мобилно банкарство, а при неопходна посетеност да
Економија

Склучен меморандум за соработка помеѓу НБРМ и МБА во сферата на финансиската едукација и финансиската инклузија

А1он
Народната банка на Република Македонија (НБРМ) и Македонската банкарска асоцијација (МБА) склучија меморандум за соработка во сферата на финансиската едукација на населението во земјава. Согласно