makedonska berza

Економија

Претседателката на КХВ, Нора Алити: Со изолација не може да се постигне доверба и интегритет на пазарот на капитал

А1он
Денеска во Охрид во организација на Македонската берза АД Скопје се одржува дваесет и втората Годишна конференција. Овој форум на кој се анализира што донесе
Економија

Објавени добитниците на првите годишни награди на Македонска берза за 2021

А1он
Добитници на првите годишни награди на Македонска берза за 2021 година се: 1. Категорија „Акција со најголем промет во 2021 година“ · Во конкуренција на
Економија

Стопанската комора бара од „Македонска берза“ одложување на новите правила за котација и кодекс за управување

А1он
Стопанската комора, поддржана од 20 свои реномирани членки, кои што се меѓу најголемите економски чинители во земјата, бара од „Македонска берза“ да се одложи примената
Економија

На „Инвеститорискиот ден“ склучени најголем број трансакции годинава

А1он
На Македонската берза денеска се одржа „Инвеститорски ден“ на кој се склучија вкупно 262 трансакции што е најголем број на склучени трансакции во еден ден
Економија

КХВ и наложи на Македонската берза привремено да го прекине тргувањето со акциите од ЗК Пелагонија

А1он
Комисијата за хартии од вредност денеска и наложи на Македонската берза АД Скопје привремено да го прекине тргувањето со акциите издадени од ЗК Пелагонија АД
Економија

На „Инвеститорскиот ден“ на Берзата склучени 339 трансакции

А1он
На денешниот „Инвеститорски ден“ на Берзата склучени се вкупно 339 трансакции што е најголем број од јуни до денеска. – Вториот најголем број на трансакции
Економија

Берзата го продолжи бесплатното користење на „eTrader“ за инвеститорите

А1он
Одборот на директори одлучи продуктот на Македонската берза за електронско тргување преку интернет „eTrader“ – што им е достапен на инвеститорите преку нивните брокери и